06-53461596 contact@carlz.nl

De smaak van Leiden. Gevat in een exclusieve, handgemaakte bonbon. 

De Leidse Bal is de exclusieve bonbon-bal op basis van Goeie Mie Gin, gehuld in de fijnste Fair Trade-chocolade van het Belgische chocoladehuis Callebaut.

De Leidse Bal is een volwassen ‘boule de truffe’ waaraan onze chocolatiers de grootste zorg en aandacht besteden. En dat proeft u. En vraagt u zich af waarom De Leidse Bal in vervaarlijk blauw gehuld is? Wij nodigen u uit samen met ons de Leidse geschiedenis in te duiken en kennis te maken met Goeie Mie, de Leidse gifmengster!

Leidse gifmengster Goeie Mie inspireerde Leidse Bal
Leiden kende in haar stadsgeschiedenis ‘Goeie Mie’ (ofwel Maria Swanenburg, 1839-1915). In drie jaar tijd vergiftigde Goeie Mie (met zachte hand en zoete glimlach) meer dan 90 stadsgenoten om verzekeringsgeld op te strijken en zichzelf zo te verrijken. Goeie Mie Gin, de karakteristieke gin van Leiden, gemaakt met biologische, botanische ingrediënten (o.a. vlierbessen), geeft De Leidse Bal zijn verrassende finesse en eigenheid.

Overigens… alle streekbonbons van de Nederlandse Bal-Collectie zijn – net zoals De Leidse Bal – handgemaakt op basis van eigen receptuur. Gemaakt met typische streekingrediënten en stijlvol verpakt in een luxe cadeauverpakking, zijn ze een souvenir en een speciaal cadeau met een plaatsgebonden herkomst. Wij leveren al onze bonboncreaties ook private label, zodat u een exclusief (relatie)geschenk

Wilt u De Leidse Bal of één van onze overige varianten stads- en streekbonbons in uw assortiment opnemen? U zoekt een exclusief (relatie)geschenk? Wij ontvangen u met open armen als u net zo over kwaliteit denkt als wij.

DE LEIDSE BAL IS VERKRIJGBAAR BIJ O.A.:
– VVV Leiden, Stationsweg 26, 2312 AV Leiden
– Boekhandel De Kler (div. vestigingen) o.a. Breestraat 161, 2311 CN Leiden
– WAAR Leiden, Haarlemmerstraat 53A, 3212DK Leiden.
…en bij andere (gecertificeerde food)specialiteitenwinkels.

De Leidse Bal is een trademark en geregistreerd product van Formatie Schipper | De Nederlandse Bal-Collectie.
Copyrights 2017.
Meer informatie: mail@formatieschipper.nl / 06 53 461 596